paprika-custom-2.jpg

haha ini bukan pasal nasik paprik ye! ini pasal animation movie bertajuk paprika.
daripada pengarah yang sama mengarah tokyo godfathers. kualiti anime memang best dan superb!
jalan cerita? ini cerita pasal mimpi. ada teknologi yang membolehkan kita melayari mimpi… dan membenarkan orang lain join mimpi kita? dan cemana pulak apabila mimpi boleh bergabung dengan realiti? haha dah pening? aku pun pening sikit tengok anime ni. sama pening macam tengok movie paranoia agent.

mimpi dan impian? ada beza ke? semua orang bermimpi. dan semua orang ada impian. bezanya mimpi ni berlaku waktu tidur je. impian ni boleh berlaku pada dua-dua keadaan. ye ke?

kalau ada alat teknologi yang membolehkan kita bergabung dan berkongsi impian kan bagus. senang nak capai satu-satu matlamat. yelah impian masing-masing sama.

realitinya? jangan MIMPIlah!

photo_04.jpg

Advertisements